Hyppää sisältöön

Suomalaista ruokaa ja designia Lontoossa

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 01.06.2010
HEL YES! on Lontoossa syyskuussa 2010 avautuva pop up -ravintola ja näyttely, jossa suomalainen design ja ruoka kohtaavat.

Sen on luonut suomalaisista suunnittelijoista koostuva tiimi; ravintoloitsija ja konseptisuunnittelija Antto Melasniemi (Ateljé Finne, Kuurna) yhdessä Lontoossa asuvien suunnittelijoiden Mia Walleniuksen (Stella McCartney, Gucci Group) ja Klaus Haapaniemen (Cacharel, Diesel, Iittala) kanssa.

HEL YES!:in luomisprosessi perustuu metsästykseen ja keräilyyn. Ravintolan pöytien materiaalina on käytetty harvennuspuita, jotka olisivat muutoin päätyneet hakkeiksi. Astiasto puolestaan on kerätty lahjoitetuista suomalaisista designlautasista. Niistä rakentuu ravintolan jokaiselle asiakkaalle uniikki pöytäastiasto, joka kantaa omaa tarinaansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HEL YES!:in keittiö jatkaa metsästyksen ja keräilyn ideologiaa. Osa raaka-aineista, kuten mäti, riista, säilötyt kasvikset, sienet ja marjat tuodaan Suomesta. Metsästäjien ja keräilijöiden löytöretki jatkuu Lontoossa, missä raaka-aineita hankitaan paikallisesti.

HEL YES! on ideoitu ja tuotettu osana Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelman monivuotista ‘Helsinki-London Design Camp’ -hanketta. HEL YES! on myös Helsinki World Design Capital 2012 -hankkeen Lontoon tapahtumapartneri.