Suomalaista ruokaa ja designia Lontoossa
Sen on luonut suomalaisista suunnittelijoista koostuva tiimi; ravintoloitsija ja konseptisuunnittelija Antto Melasniemi (Ateljé Finne, Kuurna) yhdessä Lontoossa asuvien suunnittelijoiden Mia Walleniuksen (Stella McCartney, Gucci Group) ja Klaus Haapaniemen (Cacharel, Diesel, Iittala) kanssa.
HEL YES!:in luomisprosessi perustuu metsästykseen ja keräilyyn. Ravintolan pöytien materiaalina on käytetty harvennuspuita, jotka olisivat muutoin päätyneet hakkeiksi. Astiasto puolestaan on kerätty lahjoitetuista suomalaisista designlautasista. Niistä rakentuu ravintolan jokaiselle asiakkaalle uniikki pöytäastiasto, joka kantaa omaa tarinaansa.
HEL YES!:in keittiö jatkaa metsästyksen ja keräilyn ideologiaa. Osa raaka-aineista, kuten mäti, riista, säilötyt kasvikset, sienet ja marjat tuodaan Suomesta. Metsästäjien ja keräilijöiden löytöretki jatkuu Lontoossa, missä raaka-aineita hankitaan paikallisesti.
HEL YES! on ideoitu ja tuotettu osana Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelman monivuotista ‘Helsinki-London Design Camp’ -hanketta. HEL YES! on myös Helsinki World Design Capital 2012 -hankkeen Lontoon tapahtumapartneri.