Hyppää sisältöön

Suomalainen pop down -ravintola herättää huomiota maailmalla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 21.09.2012
Lohjalla parhaillaan pyörivä Muru Pops Down in Tytyri on maailman ensimmäinen pop down -ravintola.

Kaivokseen herkuttelemaan Lohjalla

Osana Helsingin designpääkaupunkivuotta Lohjalla on järjestetty maailman ensimmäinen pop down -ravintola Tytyrin kaivoksessa. Ravintolan keittiöstä vastaa vuoden 2012 ravintolaksi valittu helsinkiläinen Muru, joka tarjoaa maan alla puhtaita ja lähellä tuotettuja kauden raaka-aineita.

Muru Pops Down in Tytyri sijaitsee 80 metriä maanpinnan alapuolella. Illan aikana ruokailijat viedään hissikyydillä jopa 350 metrin syvyyteen. Kaivosruokalaelämys on WDC Helsingin mukaan varsin ainutlaatuinen, sillä 350 metrin matkan maanpinnan alapuolelle on tehnyt vain 0,1 prosenttia maailman väestöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoinen suomalaisravintola on herättänyt huomiota myös maailmalla. Pop down -konseptista ovat uutisoineet muun muassa International Business Times, Daily Mail, Yahoo News ja NY Daily News.

Pop down -ravintola on auki 29. syyskuuta saakka, mutta loppuunmyytyyn tapahtumaan ei enää oteta paikkavarauksia.

Lähde: WDC Helsinki
Kuva: WDC Helsinki / Pasi Salminen