Suomalainen pop down -ravintola herättää huomiota maailmalla
Kaivokseen herkuttelemaan Lohjalla
Osana Helsingin designpääkaupunkivuotta Lohjalla on järjestetty maailman ensimmäinen pop down -ravintola Tytyrin kaivoksessa. Ravintolan keittiöstä vastaa vuoden 2012 ravintolaksi valittu helsinkiläinen Muru, joka tarjoaa maan alla puhtaita ja lähellä tuotettuja kauden raaka-aineita.
Muru Pops Down in Tytyri sijaitsee 80 metriä maanpinnan alapuolella. Illan aikana ruokailijat viedään hissikyydillä jopa 350 metrin syvyyteen. Kaivosruokalaelämys on WDC Helsingin mukaan varsin ainutlaatuinen, sillä 350 metrin matkan maanpinnan alapuolelle on tehnyt vain 0,1 prosenttia maailman väestöstä.
Erikoinen suomalaisravintola on herättänyt huomiota myös maailmalla. Pop down -konseptista ovat uutisoineet muun muassa International Business Times, Daily Mail, Yahoo News ja NY Daily News.
Pop down -ravintola on auki 29. syyskuuta saakka, mutta loppuunmyytyyn tapahtumaan ei enää oteta paikkavarauksia.
Lähde: WDC Helsinki
Kuva: WDC Helsinki / Pasi Salminen