Hyppää sisältöön

Selätä kaamea kankkunen – krapulavinkit maailmalta

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 08.01.2012
Jäikö tipaton tammikuu vain haaveeksi? Ota avuksi nämä krapulalääkkeet maailmalta – jos uskallat!

Vinkkejä seuraavaan aamuun

Kuumuus auttaa karkottamaan krapulan – niin ulkoisesti kuin sisäisesti nautittuna. Ulkoisen lämpötilan nostamiseen suomalaisilla on pettämätön apukeino omasta takaa: sauna. Sisäistä lämpötilaa voi puolestaan nostaa mausteisella ruualla, kuten romanialaisella ciorba de burta -keitolla, joka taatusti vie huomion jyskyttävästä pääkopasta suussa raivoavaan tulipaloon.

Suolaisen ruuan ja runsaan veden nauttimisen kerrotaan palauttavan alkoholin horjuttaman nestetasapainon. Tässä avuksi voi ottaa esimerkiksi suupalan hapansilakkaa tai japanilaista umeboshia. Puolalaiseen ja venäläiseen tapaan voi myös nauttia pari kulausta suolakurkkujen säilöntälientä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rasvainen ruoka on monessa kulttuurissa varma krapulan selättäjä. Krapula-aamiaisten klassikko on kunnollinen englantilainen aamiainen makkaran ja pekonin kera.

Vaikka asiantuntijat väittävät päinvastaista, moni kokee krapularyypyn auttavan pahaan oloon parhaiten. Amerikassa brunsseilla tarjottava Bloody Mary ja kunnon potkun tarjoava Corpse Reviver ovat krapularyyppyjen aatelia.

Lähde: Travel+Leisure
Kuva: Flickr/Alan Strevens