Hyppää sisältöön

Ravintolapäivä sai ennätyssuosion – ruokakarnevaalia vietettiin hyvässä hengessä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.08.2012
Eilen järjestetty Ravintolapäivä rikkoi taas uuden osallistujaennätyksen.

Sade ei haitannut nälkäisiä kulinaristeja

Jo kuudetta kertaa eilen järjestetty Ravintolapäivä sai taas hurjan suosion sekä Suomessa että ulkomailla: kulinaaritapahtumaan osallistui ennätysmäiset 782 ravintolaa, kahvilaa ja baaria. Pop up -ravintoloita avattiin sunnuntaina yli kymmenessä eri maassa, joista uusien kohteiden joukkoon kuului esimerkiksi Singapore.

Sää oli monilla suomalaisilla paikkakunnilla sateinen, mutta Ravintolapäivän tiedottaja Kirsti Tuomisen mukaan ruokakarnevaaliin osallistuneet ravintoloitsijat ja nälkäiset kaupunkilaiset eivät antaneet pienen ripottelun häiritä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Mukana oli taas upeita uusia konsepteja kuten taaperoikäisille järjestetty kolmen ruokalajin sormiruokakattaus, Tuominen kertoo.

Parasta eilisessä Ravintolapäivässä oli Tuomisen mukaan tapahtuman käynnistyminen kunnolla maailmalla. Tanskassa perustettiin eilen noin 30 pop up -ravintolaa, ja vilkkaan ruokakarnevaalin makuun päästiin myös esimerkiksi Amsterdamissa ja Tokiossa.

Hyvä henki on säilynyt

Kirsti Tuominen vietti Ravintolapäivää vaihteeksi ravintoloitsijan roolissa. Sillibaari-nimisen pop up -ravintolan yhdessä ystävänsä kanssa avannut Tuominen nautti päivän tunnelmasta – oman ruokakojun pyörittäminen toi taas mieleen viimevuotisen ravintolan hyvän fiiliksen.

– Huomasin, että sama hyvä henki on säilynyt Ravintolapäivässä. Jonot eivät kävijöitä harmittaneet, vaan ihmiset hymyilivät ja antoivat hyvää palautetta.

Miinuspuolena ravintoloitsijat eivät itse ehdi kierrellä pop up -ravintoloita ja herkutella muiden valmistamalla ruoalla. Tuominen kertookin nauttineensa toisten luomista kekseliäistä konsepteista valokuvien välityksellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuinka usein on tarpeeksi?

Ravintolapäivän ydintiimi kartoittaa parhaillaan tapahtuman Facebook-sivulla yleisön mielipidettä siitä, miten usein ruokakarnevaali tulisi järjestää. Keskustelua on herättänyt myös lauantain ja sunnuntain välinen taisto tapahtumapäivänä. Tällä hetkellä Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa.

Tuominen myöntää, että usein järjestettävässä tapahtumassa riittää puuhaa, mutta innokkaita kulinaristeja ei haluta odotuttaa puolta vuotta kerrallaan. Ihmisten palautteelle tekijätiimi on avoin.

– Tapahtuman kasvattaminen ei ole tärkeintä, eikä jokaisena Ravintolapäivänä tarvitse tehdä uutta ennätystä. Joskus tapahtumaan voi osallistua ravintoloitsijana, joskus taas asiakkaana ja joskus ei välttämättä ollenkaan, Tuominen muistuttaa.

Seuraavan kerran Ravintolapäivää vietetään marraskuussa.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Ravintolapäivä / Lassi Häkkinen

Lue myös: Suomalaistapahtumasta tuli hitti: Ravintolapäivä leviää maailmalle