Hyppää sisältöön

Ravintola-alan Oscarit jaettu – tässä ovat Suomen ravintolamaailman parhaat!

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 20.01.2012
PRO 2012 -tunnustuspalkinnot jaettiin torstaina 10. kerran. Katso ketkä kuuluvat Suomen ravintolamaailman eliittiin!

Parhaat palkittiin gaalassa

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan tuorein kerma kuorittiin juhlallisin menoin 19. tammikuuta Finlandia-talossa järjestetyssä gaalassa. Arvovaltainen raati valitsi parhaat 12 kilpailusarjassa, ja lisäksi lehdistö palkitsi oman suosikkinsa.

Monet keskeisistä tunnustuspalkinnoista menivät pääkaupunkiseudulle, kuten parhaan kokin, keittiömestarin ja baarimestarin palkinnot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parhaana kokkina palkittiin Serko Rantanen ravintola Farangista, ja parhaan keittiömestarin tunnustuspalkinnon vei Pekka Terävä ravintola Olosta. Sokos Hotel Tornissa sijaitsevan American Barin Pekka Välitalo puolestaan palkittiin parhaana baarimestarina.

Lisäksi tunnustuspalkinto jaettiin esimerkiksi parhaalle hovimestarille ja asiakaspalvelijalle. Alan arvovaltainen asiantuntijaraati valitsi voittajat 36 finalistin joukosta.

Intohimona ammatti

Alan Oscareiksikin nimitetyillä patsailla palkittiin työyhteisön, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden arvostamia ja äänestämiä ammattilaisia. PRO-palkinnot jakaa Aromi-lehti yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Raadin valintakriteerejä olivat ammattitaito, esikuvallisuus ja asenne. Yhteinen nimittäjä kilpailijoille on intohimoinen suhde ammattiinsa.

– 3200 esitetyn ehdokkaan joukosta pelkästään finalistien valinta oli haasteellista. Kaikki olivat erittäin ammattitaitoisia ja tasaväkisiä. Erot ovat todella pieniä, sanoo Aromin päätoimittaja, tuomariston jäsen Eero Lehtinen.

PRO 2012 -voittajia

  • Ravintolan kokki: Serko Rantanen, Ravintola Farang
  • Ravintolan asiakaspalvelija: Timo Hannula, freelancer, Chez Domique ja Savoy
  • Kahvilan työntekijä: Helinä Kantola, Karl Fazer Café
  • Ravintolan keittiöpäällikkö / -mestari: Pekka Terävä, Ravintola Olo
  • Ravintolapäällikkö / Hovimestari: Hannu Uutinen, Holiday Inn Oulu/Brasserie Botnia
  • Baarimestari: Pekka Välitalo, American Bar
  • Yrittäjä: Kaija ja Simo Reijonsaari, Gasthaus Pooki
  • PRO 2012 Lehdistön palkinnon saivat tänä vuonna Gastahaus Pookin yrittäjät Kaija ja Simo Reijonsalo Uudestakaupungista

Kuva: Flickr/Geoff Peters

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen