Hyppää sisältöön

Pala New Yorkia Helsingissä: ruoan ja designin Teurastamo avaa ovensa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 31.08.2012
Teurastamon Kellohallissa vietetään avajaisia lauantaina.

Ruokakulttuurin nopea nousu

Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa sijaitseva Teurastamon Kellohalli avaa ovensa lauantaina 1. syyskuuta. Helsingin designpääkaupunkivuoden järjestämä nelikuukautinen projekti tarjoaa kaikille avoimen ruoan ja designin kohtaamispaikan, jonne kaupunkilaiset voivat itse ehdottaa tapahtumia.

Farmers Market –tyyliset torit, pop up –ravintolat ja design -tapahtumat pyrkivät keräämään yhteen ruoasta ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneet. Toimintaa suunniteltaessa esikuvina ovat toimineet muun muassa New Yorkin Meatpacking District ja Kööpenhaminan Kødbyen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellohallin syksyn ohjelmasta vastaa ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Antto Melasniemi. Aamiasten, lounaiden ja illallisten lisäksi alueella järjestetään syksyn aikana muun muassa teemaluentoja, Mad Cook -illallisia ja Open Kitchen -opastusta oman ravintolanpidon saloihin. Sunnuntaisin pöytään katetaan brunssi.

Teurastamolla verinen historia

Teurastamon rouheat punatiilitalot rakennettiin vuonna 1933 Helsingin kaupungin teurastuslaitoksen tarpeisiin. Viimeinen teurastus suoritettiin vuonna 1992, jonka jälkeen tiloissa on toiminut lihanleikkaamoita, leipomoita ja muita elintarvike- ja kukka-alan yrityksiä. Suojellut teurastamorakennukset on nyt haluttu avata kaupunkilaisten käyttöön.

Syksyn aikana toimintansa aloittavat Lihakauppa Roslund ja tuorepastapuoti Pasta Factory Helsinki. Myöhemmin toimijoiden joukkoon liittyy myös kokki- ja cocktailkoulu A21 Flavour Studio.

Vuoden 2013 puolella Teurastamon alueella ovensa avaavat muun muassa Ravintolapäivästä alkunsa saanut B-Smokery, suosittu helsinkiläiskonditoria Kakkugalleria sekä kiinalaista katuruokaa tarjoileva Ho’s Food. Kulinaristien kohtaamispaikaksi aluetta kehittää Helsingin Tukkutori.

Kellohallin avajaiset käynnistyvät lauantaina 1.9. klo 10.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Erno Launis