Herkkuja ja huurteisia – kotimaiset oluet ja lähiruoka valtasivat Helsingin Rautatientorin
Lähiruoalla on nyt kysyntää
Helsingin Rautatientorilla on avattu kolmatta kertaa järjestettävä Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön suojelema tapahtuma esittelee lähi- ja luomuruokatuottajia ja -yrittäjiä eri maakunnista ympäri Suomea. Viime vuonna tapahtuma houkutteli 60 000 kävijää.
Rautatientorille poikkeavat kaupunkilaiset voivat maistella kotimaisia makuja paikan päällä tai napata ruokaa mukaan kotiin vietäväksi. Kyytipojaksi sopivat samaan aikaan torilla vietettävän Syystober-olutjuhlan suomalaiset oluet.
Ruokailun lomassa luvassa on myös musiikkiesityksiä, performanssitaidetta sekä viihdykettä lapsille. Ohjelmalavalla voi bongata tunnettuja ruokavaikuttajia grillaamassa.
Kotimaiset oluet esillä
Herkkujen Suomi -tapahtuman kanssa yhteistyössä toimiva Syystober-olutjuhla houkuttelee mallasjuoman ystäviä testailemaan kotimaisia oluita. Tarjolla on järjestäjien mukaan yli 40 suomalaisen olutalan parhaimmistoa sekä itseoikeutetusti Suomen Paras Olut -kilpailun sarjavoittajat.
Muovituoppeja ei tapahtumassa nähdä, vaan luontoa kunnioittaen juomat hörppäistään laseista. Ruokaa on tarjolla myös Syystoberin puolella: alueella kokkailevat Vermiqlio Cateringin lihapullabaari, Merosen makkarapiste ja panimoravintola Bryggerin ruokapiste.
Syystoberin iltoihin kuuluvat myös musiikkiesitykset. Olusia pääsee nauttimaan aina lauantain myöhäisiltaan saakka.
Herkkujen Suomi ja Syystober Helsingin Rautatietorilla 23.-25.8.
Kuva: Visit Finland