Hyppää sisältöön

Matkailijat äänestivät italialaisen ruoan parhaaksi

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 10.01.2011
Hotels.com toteutti suuren kulinarismikyselyn syksyllä selvittääkseen matkailijoiden ruokailutottumuksia. Kyselyn mukaan paikallista ruokatarjontaa kokeillaan innokkaasti, mutta se ei vaikuta matkakohteen valintaan.

Hotels.com toteutti kulinarismikyselyn loka-marraskuun 2010 aikana, ja kyselyyn vastasi yhteensä 4049 ihmistä. Kysely toteutettiin Suomessa, Ranskassa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Singaporessa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Espanjassa, Italiassa, Hollannissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Etelä-Koreassa, Intiassa, Japanissa, Meksikossa ja Brasiliassa.

Lähes 90 % matkustajista kokeilee paikallisia ruokia lomansa aikana

Matkustaessa rentoutuminen ja elämästä nauttiminen on kaiken lähtökohta. Hyvä ruoka kuuluu olennaisena osana mukavaan lomaan. Suurin osa kyselyyn vastanneista (87 %) kertoi kokeilevansa paikallisia ruokia aina matkustaessaan. Kuitenkin vain japanilaisista enemmistö valitsee matkakohteen kulinaarisen annin takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelliruokailusta kysyttäessä puolet vastaajista (53 %) sanoi aamupalan olevan tärkein ateria, jonka he toivovat kuuluvan matkapakettiin. Kaikki juomat ja ruoat sisältävää all inclusive -pakettia toivoi vain 7 prosenttia vastaajista. Lähes kolmasosa matkaajista (29 %) kertoi ruokailevansa mieluiten matkakohteen ravintoloissa.

Italialainen ruoka on maailman parasta

Hotels.comin kulinarismikyselyssä selvitettiin myös, minkä maalaista keittiötä matkailijat pitävät parhaana. Ylivoimaisesti parhaaksi äänestettiin italialainen keittiö, joka sai 21 prosenttia äänistä. Seuraavaksi eniten makuhermoja miellyttivät ranskalainen (12 %) ja thaimaalainen ruoka (11 %).

Vaikka valtaosa vastaajista suhtautui avoimin mielin ulkomaisiin ruokakulttuureihin, oli muutamalle kansalle oman maan ruokakulttuuri kuitenkin lähinnä sydäntä. Ranskalaisista, intialaisista, italialaisista ja espanjalaisista vastaajista enemmistö äänesti oman maan ruokansa maailman parhaaksi. Etelä-Korean ja Singaporen vastaajista valtaosa suosi japanilaista ruokakulttuuria, kun taas itse japanilaisista yksikään vastaaja ei valinnut suosikikseen omaa ruokaansa.

Vaihtoehtona maailman parhaaksi keittiöksi oli myös skandinaavinen keittiö. Ainoastaan norjalaisista vastaajista osa ilmoitti pohjoismaisen keittiökulttuurin olevan maailman ykkösluokkaa.

Kuva: SXC

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen