Herkkuruokaa ruotsinlaivalla – huippukokki tuo ahvenanmaalaiset maut risteilijälle
Uusi menu tuo vaihtelua ruokatarjontaan
Viking Linen laivoilla on mahdollisuus tutustua ahvenanmaalaisiin ruokaelämyksiin keväällä 2015 huippukokki Michael Björklundin suunnitteleman menun avulla.
Makupaloja Smakbystä -menu on tarjolla laivojen à la carte -ravintoloissa 2. maaliskuuta – 30. huhtikuuta 2015, mutta muutamia herkkuja on saatavilla myös buffetravintoloiden valikoimissa.
Michael Björklund on Suomessa tuttu erityisesti Strömsö-ohjelmasta ja hänet on valittu vuoden kokiksi sekä Suomessa että Ruotsissa. Ahvenanmaalla ravintolaa pyörittävä Björklund suosii pohjoismaisia, paikallisesti tuotettuja raaka-aineita. Menu tarjoilee makuelämyksiä muun muassa siiasta ja hirvestä, lisäksi tarjolla on myös ahvenanmaalaista viiniä.
– On hienoa olla mukana tuottamassa ja esittelemässä fantastisia ahvenanmaalaisia makuelämyksiä juuri Viking Linen matkustajille. Viking Line on meille ahvenanmaalaisille tärkeä yhteys mantereelle ja lisäksi se on myös itselleni läheinen ja tuttu yhtiö, sillä muun muassa monet ystäväni ja sukulaiseni työskentelevät laivalla, Michael Björklund kertoo.
Viking Linen ja Michael Björklundin yhteistyö jatkuu pitkin vuotta 2015, ja toukokuussa ravintoloissa on tarjolla seuraava erikoismenu.
Lähde: Viking Line
Kuva: Viking Line / Tuukka Ervasti