Hyppää sisältöön

Oletko tullut ajatelleeksi? Näin hotellin kerroksen numero vaikuttaa siihen, miten turvassa olet lomalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.03.2019
Harva matkailija punnitsee kaikki riskit majoittuessaan hotellissa.

Hotellin kerros saattaa vaikuttaa turvallisuuteen

Hotellissa lomailijan ensimmäinen ajatus on yleensä rentoutuminen ja vaihteen kääntäminen vapaalle. Kuinka moni myöntää jättävänsä tutustumatta hätäuloskäynteihin ja muihin turvallisuusrutiineihin saapuessaan uuteen paikkaan?

Brittilehti The Sunin haastattelema entinen sotilas ja matkailualan turvallisuusasiantuntija Lloyd Figgins kertoo mahdollisen tulipalon olevan yksi niistä riskeistä, jotka hotellivieraat sivuuttavat lähes täysin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijat tuntevat Figginsin mukaan olonsa turvalliseksi hotellissa, mutta tosi asiassa he ovat täysin uudessa ympäristössä. Jokaisen hotellivieraan tulisi vähintäänkin tutustua hätäuloskäyntireittiin.

– Jos palohälytin menee päälle, tiedätkö, mitä teet? Tiedätkö, missä on hätäuloskäynti ja kuinka pääset sinne?

Figgins suosittelee matkailijoita pyytämään huonetta toisen ja neljännen kerroksen väliltä. Sitä korkeammalle palokunnan hätätilanteissa käyttämät tikapuut eivät yleensä ylety. Pohjakerroksessa taas on korkeampi riski varkauksille.

Jopa vastaanottovirkailijan ääneen mainitsema huoneen numero saattaa Figginsin mukaan olla riski, sillä vorot voivat kuunnella keskustelua tarkoituksella. Kun huoneen numero on tiedossa, pitkäkyntiset tietävät, ketä tarkkailla.

Varkaat kiinnittävät huomiota erityisesti yksin matkustaviin hotellivieraisiin. Kun he näkevät nämä esimerkiksi hotellin ravintolassa tai baarissa, tietävät he huoneen olevan tyhjillään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos matkailija haluaa pelata varman päälle, voi tämä Figginsin mukaan käyttää reissaajille tarkoitettuja lisälukkoja tai ovihälyttimiä. Pienet apuvälineet kulkevat helposti matkatavaroissa ja tuovat mielenrauhaa.

Yhdenlaisena turvallisuusriskinä voidaan pitää myös hotellihuoneen oveen kiinnitettävää kylttiä, jossa pyydetään siivousta. Epärehellisellä asialla liikkuville kyltti on helppo merkki siitä, että huone on tyhjillään.

Lue myös: Tiesitkö tämän hotellihuoneen tallelokerosta? Näin tarkistat, ovatko tavarasi turvassa

Lähde: The Sun
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen suurin hotelli

Tältä näyttää Suomen suurin hotelli – lentokentän uudessa kokonaisuudessa on kattobaari ja yli 700 huonetta

Helsinki-Vantaan hotellit

Esittelyssä Helsinki-Vantaan hotellit – näin majoitut lähellä lentoasemaa

Bomban matkailualue

Tällainen on Break Sokos Hotel Bomba – maisemahuoneet ovat kylpylähotellin uutuus

Tallinnan erikoiset hotellit

Viisi erikoista hotellia Tallinnassa – näin majoitut kontissa, luostarissa tai iglussa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja